ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο
ΙΝΤΙΜΕ

Παρατείνονται κατά 14 ακόμη ημέρες τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη -λόγω κορωνοϊού- για τους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου.

Επίσης, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς πληττόμενες περιοχές.

Για σχολικές εκδρομές εξωτερικού παρατείνονται τα μέτρα και μετά τις 13 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, είναι «αναμενόμενη η διασπορά της νόσου σε έναν κλειστό χώρο».

«Επαναλαμβάνω», τόνισε ο κ. Τσιόδρας «ότι η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό».

14 τα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 14.

Οι 11 εκ των ασθενών είναι μέλη του γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους και οι τρεις επαφές των συνταξιδιωτών του 67χρονου από την Ηλεία.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 45.

Συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 22 νέα κρούσματα στη χώρα μας, όλοι συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Ηλεία που είχε συμμετάσχει σε εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ανάμεσα στους ασθενείς είναι και η σύζυγος του 67χρονου -που θεωρείται το πρώτο σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας- ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της κόρης του.

Εκτός από τον 67χρονο, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται σοβαρή, άλλοι δύο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, οι υπόλοιποι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό παραμένουν στα σπίτια τους, σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε καραντίνα είναι και 11 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον 67χρονο πριν εκείνος διαγνωστεί.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε πως με την εξέλιξη της επιδημίας θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μόνο τα σοβαρά περιστατικά της νόσου ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα θα παραμένουν απομονωμένα στα σπίτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ