ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Δεκάδες άτομα κατηγορούνται για παρεμπόδιση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών

Μυτιλήνη: Δεκάδες άτομα κατηγορούνται για παρεμπόδιση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεκάδες άτομα στη Μυτιλήνη κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνίας και παράνομη κατάληψη.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων, για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης τμημάτων οδικού δικτύου στη Μυτιλήνη.

Από αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή των προαναφερόμενων ατόμων σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά το διήμερο 1-2 Μαρτίου και αφορούν στην παρεμπόδιση μεταφοράς νεοεισερχόμενων αλλοδαπών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, μέσω της αυθαίρετης τοποθέτησης σε οδόστρωμα, τόσο ιδιωτικών οχημάτων, όσο και βαρέως τύπου υπηρεσιακών οχημάτων οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Εν αναμονή εντολών το αρματαγωγό «Ρόδος»

Εν αναμονή εντολών βρίσκεται πλέον το αρματαγωγό «Ρόδος», που έφτασε στη Μυτιλήνη για να παραλάβει τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στο νησί.

Πηγές του λιμενικού έλεγαν στον απεσταλμένο του CNN Greece στη Μυτιλήνη, Χρήστο Παναγόπουλο, πως ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα αποπλεύσει το αρματαγωγό και προς τα πού θα κατευθυνθεί.

Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν πως το «Ρόδος» θα αναχωρούσε το βράδυ της Παρασκευής στις 21:00, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβιβαστεί στο αρματαγωγό 413 από τους 508 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού.

Το «Ρόδος» μπορεί να μεταφέρει περί τα 500 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ