ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Άγνωστο πότε θα αναχωρήσει το αρματαγωγό «Ρόδος»

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Άγνωστο πότε θα αναχωρήσει το αρματαγωγό «Ρόδος»
Φωτογραφία Αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης παραμένει το αρματαγωγό «Ρόδος» στο οποίο έχουν επιβιβαστεί συνολικά 508 πρόσφυγες και μετανάστες, όπως μεταφέρει ο απεσταλμένος του CNN Greece, Χρήστος Παναγόπουλος.

Πρόκειται για άτομα που έφτασαν στο νησί την τελευταία εβδομάδα. Παραμένει άγνωστο το πότε θα αναχωρήσει το αρματαγωγό, καθώς δεν το πλήρωμά του δεν έχει λάβει, ακόμη, εντολές. Άγνωστο, όμως, παραμένει και το πού θα κατευθυνθεί.

Η νύχτα που πέρασε στη Μυτιλήνη ήταν ήρεμη και υπήρξαν μηδενικές ροές, ενώ, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στη Κω υπήρξε το βράδυ έλευση συνολικά 17 μεταναστών και προσφύγων από τα τουρκικά παράλια.

Όσον αφορά στη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ στις εγκαταστάσεις μίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που βρίσκεται κοντά στο Καρά Τεπέ, αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως διερευνώνται όλα τα σενάρια.

Να σημειωθεί πως λόγω της πυρκαγιάς κάηκε ολοσχερώς σχολείο που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις, ενώ υλικές ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλα, μικρότερα, κτήρια, αλλά και στα γραφεία της ΜΚΟ.

Έρευνα διενεργείται για ένα αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα προ δύο ημερών στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου αλλοδαπού.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 21χρονου, επίσης, αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απειλής και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ