ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για το «Βυζαντινόν» που διαφημίζει ο Βελόπουλος

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για το «Βυζαντινόν» που διαφημίζει ο Βελόπουλος
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε το προϊόν «Βυζαντινόν» που διαφημίζει μέσω τηλεοπτικού σταθμού ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ως δήθεν προστασία από τον κορωνοϊό και την ασθένεια της πνευμονίας.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τις δικές του ενέργειες.

Στην αναφορά του ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων πως με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό , ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.

Στο ΕΣΡ ο Βελόπουλος για την κρέμα

Φάκελο για την αλοιφή χεριών «Βυζαντινόν» άνοιξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και καλεί σε απολογία τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALERT.

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες στην εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη» μεταδόθηκε πως η κρέμα προστατεύει από τον κορωνοϊό και τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και οι τηλεθεατές «που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς».

Από το ΕΣΡ σχηματίστηκε φάκελος, ορίστηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρεία σε ακρόαση για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:30.

«Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς», αναφέρει το ΕΣΡ.

Η εκπομπή μεταδίδεται σε πλήθος περιφερειακών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας, μεταξύ αυτών στην Αττική στα κανάλια Epsilon, Alert, Extra και σε δεκάδες ακόμη τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ