ΕΛΛΑΔΑ

Λήμνος: Απέπλευσε το πλοίο που τέθηκε σε καραντίνα λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού

Λήμνος: Απέπλευσε το πλοίο που τέθηκε σε καραντίνα λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού
ΙΝΤΙΜΕ

Το Blue Star Mykonos, το οποίο είχε τεθεί σε καραντίνα το οποίο είχε τεθεί σε καραντίνα στο λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο απέπλευσε, ύστερα από συνεννόηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τον ΕΟΔΥ. 

«Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, το πλοίο BLUE STAR MYCONOS θα αποπλεύσει από τον λιμένα Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία σημειώνεται, επίσης:

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ».

«Η εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Ο συναγερμός στο πλοίο σήμανε το πρωί της Πέμπτης μετά από τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού.

Ένα μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη του πλοίου να μην συνεχίσει το ταξίδι του.

Το πλοίο αναχώρησε χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το προαναφερθέν δρομολόγιο.

Σύμφωνα με το Lesvosnet.gr, το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας για να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της Μυρίνας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες, το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευτεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Στο πλοίο επέβαιναν 378 επιβάτες και 77 άτομα πλήρωμα.

89829000 584772438791599 7650949703374209024 n


Πηγή: lesvosnet.gr

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως 127 εκ των επιβατών του πλοίου έχουν αποβιβαστεί το λιμάνι της Λήμνου και έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ναυτικού.

Δείγμα έχει ήδη σταλεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν ο άνδρας έχει κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ