ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece - «Ψυχραιμία και προσοχή»: Τι λένε Αθηναίοι και τουρίστες για τον κορωνοϊό

Ρεπορτάζ CNN Greece - «Ψυχραιμία και προσοχή»: Τι λένε Αθηναίοι και τουρίστες για τον κορωνοϊό
ΙΝΤΙΜΕ

Ψύχραιμα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι τουρίστες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας.

Το CNN Greece βρέθηκε στην Ερμού και μίλησε με πολίτες, αλλά και τουρίστες που έχουν έρθει στη χώρα για διακοπές, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν, ο καθένας προσωπικά, για να προφυλαχθούν από τον ιό καθώς και για το πώς αντιμετωπίζουν γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί.

Οι περισσότεροι Αθηναίοι τονίζουν ότι χρειάζεται ψυχραιμία:

«Πρέπει να είμαστε πολύ ψύχραιμοι σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν πρέπει να μας καταβάλλει ο πανικός» αναφέρει χαρακτηριστικά μία κάτοικος της Αθήνας στο CNN Greece.

Παράλληλα, μία παρέα νεαρών ατόμων τονίζει ότι πλέον έχει περιορίσει τις νυχτερινές εξόδους:

«Η αλήθεια είναι πως φοβόμαστε λίγο. Όχι τόσο για εμάς, όσο για τους γύρω μας. Εμείς δεν είμαστε στις ευπαθείς ομάδες, αλλά είναι εγωιστικό να μην προστατευόμαστε. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε τους κλειστούς χώρους».

Τουρίστρια που ήρθε από την Κύπρο για διακοπές αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

«Λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Κινδυνεύουμε, αλλά προστατευόμαστε».

Μία άλλη τουρίστρια, η οποία, σύμφωνα με την ίδια ταξιδεύει από πόλη σε πόλη, δηλώνει στο CNN Greece ότι: «Σίγουρα είμαι φοβισμένη για τον αριθμό των ανθρώπων. Στην Ελλάδα ζουν 10 εκατ. και οι 100 από αυτούς έχουν κορωνοϊό».

Όσον αφορά στις προφυλάξεις που λαμβάνει η ίδια, αναφέρει πως καλό είναι να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, καθώς και να περπατάμε περισσότερο.

Από την πλευρά του, Ισπανός φοιτητής που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε erasmus στην Πολωνία και ήρθε στην Αθήνα για διακοπές, περιγράφει την κατάσταση στην Ισπανία ως πιο ανησυχητική καθώς έχει «πολλά κρούσματα», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο στην Πολωνία νιώθει «πιο ασφαλής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ