ΕΛΛΑΔΑ

Από κατάληψη στα Εξάρχεια σε αίθουσα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι 106 πρόσφυγες

Από κατάληψη στα Εξάρχεια σε αίθουσα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι 106 πρόσφυγες

Συνολικά 106 αλλοδαποί γυναίκες, άνδρες ανάμεσα τους και δύο ασυνόδευτα ανήλικα ήταν μέσα στην αίθουσα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ζούσαν σε ένα κοινόβιο κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την ταυτοποίηση που έγινε στο Αλλοδαπών, όπου μεταφέρθηκαν πρόκειται για Αφγανούς, Σουδανούς, Τούρκους αλλά και αλλοδαπούς από τη Συρία.

Για 20 από αυτούς που δεν έχουν χαρτιά και είναι παράνομα στη χώρα. Για αυτούς θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Η μέχρι τώρα έρευνα έδειξε ότι μέσα στην αίθουσα εκείνη βρίσκονταν από τον Νοέμβριο μετά από εκκένωση κατάληψης στην οποία διέμεναν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μάλιστα, τότε μετά την ταυτοποίηση τους και τον έλεγχο στα χαρτιά τους, λεωφορεία τους είχαν μεταφέρει σε κέντρο φιλοξενίας στη Βοιωτία.

Όμως κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους απαίτησαν το λεωφορείο να σταματήσει. Οι αλλοδαποί κατέβηκαν και εξαφανίστηκαν και όπως όλα δείχνουν κάποιοι τους οδήγησαν να βρουν καταφύγιο στην αίθουσα του Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν μια υγειονομική «βόμβα» μέσα στην αίθουσα με τα άτομα να κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Κυρίως όμως κάποιοι είχαν μετατρέψει αίθουσες του Πολυτεχνείου σε αυτοδιαχειριζόμενα ξενοδοχεία για τους αλλοδαπούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ