ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός Ε.Ε.

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός Ε.Ε.
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως κλείνουν τα σύνορα της χώρας για όλους τους πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από αύριο στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Σημείωσε επίσης πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.

Πέντε νεκροί

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσει στους πέντε, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 387.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα. Τα 60 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

«Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ