ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες για όσο διαρκεί η καραντίνα

Γεωργιάδης: Κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες για όσο διαρκεί η καραντίνα
Δελτίο τύπου / POOL

Το κλείσιμο των εισπρακτικών εταιρειών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η καραντίνα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Όπως είπε ο ίδιος, το εν λόγω μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, Πέμπτη.

Τη σχετική απόφαση αναστολής λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρείων αναμένεται να εκδώσει σήμερα, 19 Μαρτίου, ο υπουργός, και αυτή η απόφαση θα έχει ισχύ για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη τη δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊου.

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σταϊκούρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας ανακοίνωσε επίδομα 800 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, άμεση επιστροφή φόρων από την φορολογική διοίκηση, αναβολή της αύξησης των αντικειμενικών αξιών για το 2021, αλλά και πληρωμή μόνον του 60% του ενοικίου των επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ