ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Για ρατσιστική επίθεση κατά πρόσφυγα κατηγορούνται τέσσερα άτομα

Ρόδος: Για ρατσιστική επίθεση κατά πρόσφυγα κατηγορούνται τέσσερα άτομα
INTIME NEWS

Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων κατοίκων της Ρόδου, ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών, για ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπό σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα στη πόλη της Ρόδου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στις 19 Μαρτίου προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία γιατί σύμφωνα με σχετική καταγγελία την 17-03-2020 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου επιτέθηκαν απρόκλητα και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αλλοδαπό.

Από την δικογραφία προκύπτει ότι Παλαιστίνιος που φιλοξενείτο στον χώρο των παλιών σφαγείων (όπου διαμένουν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες), είχε βγει από τον χώρο το βράδυ της 17ης Μαρτίου, αναζητώντας -όπως είπε στους αστυνομικούς- περίπτερο. Τότε, όπως ανέφερε, τον πλησίασε ένα αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν 5 άτομα. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι του φώναζαν και τον χτύπησαν.

Την επομένη πήγε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από τους γιατρούς. Έφερε ελαφρά τραύματα. Χθες, Πέμπτη, ο ίδιος προχώρησε στην καταγγελία και αμέσως κινήθηκε διαδικασία έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 10 άτομα τους οποίους εξέτασαν για το περιστατικό, ενώ όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, κατέληξαν σε 4 από αυτούς οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση.

Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ