ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα
ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμη ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον όγδοο θάνατο που καταγράφεται στη χώρα μας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 80χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Ο άνδρας είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα, όπως και οι άλλοι επτά νεκροί.

Νωρίτερα σήμερα γνωστοποίηθηκε και ο έβδομος θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έβδομο θύμα ήταν ένας 85χρονος άνδρας από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο. Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής μετά από επιπλοκές της λοίμωξης του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου που έχουν μπει σε καραντίνα.

464 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Στα 464 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 46 νέα.

Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, τα σημερινά δεδομενα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στη χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ