ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Η πολιτεία γνωρίζει ποιοι περνούν τα διόδια

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Η πολιτεία γνωρίζει ποιοι περνούν τα διόδια
ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα στους Αθηναίους που αποχωρούν μαζικά από την πρωτεύουσα προς την περιφέρεια έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Η ελληνική πολιτεία γνωρίζει και γνώριζε ποιοι περνούν διόδια», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σε έντονο τόνο, μετά τις ροές αυτοκινήτων που υπήρξαν σήμερα στα διόδια.

Ο υφυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσους δεν τηρούν τις συστάσεις.

«Τι δεν γίνεται αντιληπτό; Από την πρώτη στιγμή η επιστημονική κοινότητα λέει το αυτονόητο» τόνισε επί του ιδίου θέματος ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαιτέρα ενοχλημένος.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι. Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής», τόνισε.

«Ας είναι ξεκάθαρο. Από εμάς εξαρτάται αν τελικά η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας, εάν δεν συμμορφωθούν οι πολίτες με τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών.

«Η μετακίνησή μας, αν έχουμε τον ιό και είμαστε ασυμπτωματικοί, σημαίνει ότι μπορεί να μεταφερθεί όπου πάμε» .

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε επίσης ότι από το Σάββατο στις 6 το πρωί, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, για λόγους τροφοδοσίας καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βγάζουν εισιτήριο μόνο με την επίδειξη του Ε1 της φορολογικής δήλωσης στο οποίο θα φαίνεται ο τόπος κατοικίας.

Επίσης, απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. «Όσοι βρίσκονται σε πλεύση πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 21ης Μαρτίου να καταπλεύσουν», δήλωσε.

Προανήγγειλε επίσης ισχυρή παρουσία αστυνομίας το Σαββατοκύριακο σε πάρκα και άλση προκειμένου να ελέγχεται πιθανή συνάθροιση των πολιτών.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα περί ελέγχου, συμπλήρωσε τονίζοντας πως είναι «θέμα ευθύνης για τις ευπαθείς ομάδες».

Ουρές στα διόδια

Παρά τις αυστηρές οδηγίες της κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολλοί είναι οι Έλληνες που δεν συμμορφώθηκαν και έφυγαν για την επαρχία.

Η εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Μάλιστα, η έξοδος φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας!

Όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε σχηματιστεί ουρά από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν τις πόλεις.

kinisistoysdromoys

ΔΗΜΟΦΙΛΗ