ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στη μάχη κατά του ιού το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - 3.285 προσλήψεις στο σύστημα υγείας

Κορωνοϊός: Στη μάχη κατά του ιού το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - 3.285 προσλήψεις στο σύστημα υγείας
INTIME

Στη μάχη κατά το κορωνοϊού μπαίνει και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το οποίο σύμφωνα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη θα μπορεί να επεξεργαστεί χιλιάδες δείγματα ημερησίως.

Ο υφυπουργός Υγείας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Πουλά από το ΚΙΝΑΛ έκανε γνωστό ότι θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες και ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να επεξεργαστεί 7.500 δείγματα την εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά την επάρκεια υγειονομικού υλικού επεσήμανε πως υπάρχουν αποθέματα, αλλά γίνεται ορθολογική διαχείριση και πως ορισμένες παραγγελίες έχουν φθάσει ήδη στη χώρα, ενώ άλλες είναι σε εξέλιξη.

«Το υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες φθάνουν από αναπνευστήρες μέχρι μόνιτορ από την Κίνα, όπου λειτουργούν και πάλι τα εργοστάσια.

Μίλησε ακόμη για 3.285 προσλήψεις στο σύστημα υγείας με στόχο να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, αλλά και να αντιμετωπιστούν ελλείψεις που θα προκύψουν από τυχόν μόλυνση υγειονομικού προσωπικού και ζήτησε να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα, στην παρέμβαση του εισαγγελέα για δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, επεσήμανε πως «δεν γίνονται αποδεκτές συμπεριφορές διασποράς ψευδών ειδήσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ