ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στις εκκλησίες αλλά θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας»: το μήνυμα αυτό έστειλε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς

«Φέτος μένουμε στο σπίτι για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα επόμενα χρόνια το Πάσχα με όλους τους αγαπημένους μας και όχι χωρίς κάποιους από αυτούς. Για να προστατεύσουμε τους φίλους και τους συγγενείς μας στο χωριό, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να προσθέσουν και άλλες αναμνήσεις μαζί με τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους. Αγαπητοί μου συμπολίτες, κυρίες και κύριοι, οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται και η εσωτερική μας ανάγκη να βρεθούμε έξω αυξάνεται. Αυτό όμως θα είναι το λάθος» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, και συμπλήρωσε:

«Αυτό βοηθάει τη νόσο. Έχουμε κάνει τόση προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω και μένουμε πιστοί στο στόχο μας. Μένουμε σπίτι και κινούμαστε μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο για να καλύψουμε σοβαρές ανάγκες».

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως περίπατοι και βόλτες μακριά από το σπίτι μας και για ώρες –όχι για κάποια λεπτά- απλά επιβαρύνουν τα δεδομένα και «εξυπηρετούν τον ίδιο τον ιό».

«Ας γίνει κάτι ξεκάθαρο, ας γίνει κάτι αντιληπτό. Όσο τηρούνται οι κανόνες δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα. Αν κάποιοι όμως αρνούνται να το αντιληφθούν τότε η επιλογή είναι μόνο μια. Νέα και αυστηρότερα μέτρα. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι επιλογή της κυβέρνησης ή του κράτους, αυτό είναι κάτι που θα συμβεί αν δεν αντιληφθούμε ότι έχουμε διανύσει έναν δύσκολο δρόμο, έναν δικό μας Γολγοθά όμως είμαστε στην αρχή πρέπει να επιμείνουμε στον στόχο μας. Μένουμε σπίτι χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εξαιρέσεις».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ