ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πλακιωτάκης: Εξετάζεται απαγόρευση μετακίνησης από νησί σε νησί

Κορωνοϊός - Πλακιωτάκης: Εξετάζεται απαγόρευση μετακίνησης από νησί σε νησί
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, γνωστοποίησε σε  πρωινή του συνέντευξη πως «εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων των νησιών από το ένα νησί στο άλλο», ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες των κατοίκων των μικρών νησιών, αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων των νησιών από το ένα νησί στο άλλο, κυρίως διότι θέλουμε να προστατεύσουμε τους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών, η ανησυχία των οποίων είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένου ότι και οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές», είπε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση εξέφρασε την ευχαρίστησή του για «τα έχουμε πάει καλά», όπως είπε, προσθέτοντας: «Η πλειοψηφία των πολιτών έχει τηρήσει τα μέτρα και δεν πρέπει αυτό να το χαλάσουμε. Η εικόνα στην γειτονιά μας δεν είναι καθόλου καλή».

«Παίρνουμε περιοριστικά μέτρα για να μείνουμε κοντά στους αγαπημένους μας κα τις οικογένειες μας. Τα περιοριστικά μέτρα είναι για συγκεκριμένο χρόνο», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Πολλοί κάνουν παράπονα επειδή δεν μπορούν να ψαρέψουν ή να κολυμπήσουν. Τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα, αλλά μπάνια μπορούμε να κάνουμε και τον Μάιο και τον Ιούνιο», είπε ολοκληρώνοντας.

Να υπενθυμιστεί πως με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας έχει απαγορευτεί το κολύμπι και το ψάρεμα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται», σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ