ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα στα ΚΤΕΛ για την τήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων ενόψει Πάσχα

Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα στα ΚΤΕΛ για την τήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων ενόψει Πάσχα
ΙΝΤΙΜΕ

Έγγραφο με το οποίο ειδοποιούνται οι οδηγοί των λεωφορείων των ΚΤΕΛ πως θα οδηγούνται στο αυτόφωρο σε περίπτωση που εντοπιστούν να μεταφέρουν εκτός Αττικής άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι, εστάλη από το πρωί στα ΚΤΕΛ της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωμένο είναι και το υπουργείο Μεταφορών, ενώ γίνεται πια ξεκάθαρο ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο ώστε την περίοδο του Πάσχα να μείνουμε όλοι σπίτι και να κλείσει και η παραμικρή χαραμάδα που μπορεί να έχουν ανακαλύψει κάποιοι για να περάσουν το Πάσχα στο χωριό.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον περιορισμό της κυκλοφορίας, στην επαρχία μπορεί μεταβεί μόνο όποιος αποδείξει ότι εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του. Μόλις χθες, όμως, η Τροχαία έκανε έφοδο στα ΚΤΕΛ Κηφισού και εντόπισε 17 άτομα τα οποία είχαν βάλει εισιτήριο και θα έφευγαν για Γιάννενα.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει έτοιμο σχέδιο αντίδρασης για οποιοδήποτε σενάριο που μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες σε σχέση με την παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας και ανάλογα θα αποφασίσει, ποια καινούργια μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθεί στενά το πόσο πειθαρχημένοι είμαστε οι πολίτες καθώς, επίσης, και την πορεία της νόσου και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας.

Το πιο πιθανό σενάριο, όμως, μέχρι στιγμής, είναι αυτό του περιορισμού της ώρας που θα μπορεί κάποιος είναι εκτός σπιτιού, αλλά της συγκεκριμενοποίησης των πόσων μηνύματα θα μπορεί να στείλει στη διάρκεια μίας ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ