ΕΛΛΑΔΑ

Αναχώρησε από το Ωνάσειο η Ντένια Παράσχη - Θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ

Αναχώρησε από το Ωνάσειο η Ντένια Παράσχη - Θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ
FACEBOOK

Αναχώρησε σήμερα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η Ντένια Παράσχη, προκειμένου νε μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Βοστώνη, όπου θα υποβληθεί σε περίπλοκη χειρουργική επέμβαση.

Το Ωνάσειο σημειώνει ότι εξηγήθηκαν στην ασθενή οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς, και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία γιατρού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ωνασείου “στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ”.

Η 28χρονη από την Ζάκυνθο εισήχθη στο Ωνάσειο στις 25 Ιανουαρίου, όπου διεγνώσθη με σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά. Συγκεκριμένα, σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

“Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτή την στιγμή η οικογένεια της Ντένιας έχει στα χέρια της τέσσερις προτάσεις αεροπορικών εταιριών και τις εξετάζεις όλες, καθώς για να ταξιδέψει η 28χρονη πρέπει να διασφαλιστεί ειδικός χώρος στο αεροπλάνο.

Η υπόθεση της Ντένιας Παράσχη έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και η ανταπόκριση του κόσμου για την παροχή βοήθειας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πολίτες κάθε ηλικίας συνεχίζουν να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την Ντένια, σε λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Εθνική Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα:

Έτοιμη για το ταξίδι της ελπίδας η Ντένια Παράσχη

Ντένια Παράσχη: Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την μεταφορά της στη Βοστώνη

Ντένια Παράσχη: Και η Εθνική Ελλάδας στο πλευρό της- Θρίλερ με τη μεταφορά στη Βοστώνη

Ζάκυνθος: Πανελλήνια συγκίνηση για την υπόθεση της Ντένιας Παράσχη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ