ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά θα πάρει καιρό

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά θα πάρει καιρό
INTIME NEWS / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την εκτίμηση πως σταδιακά θα επανέλθει ο κόσμος στην κανονικότητα εξέφρασε το απόγευμα της Παρασκευής ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά με ασφάλεια, με φόντο τις συνέπειες του κορωνοϊού.

«Σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στη κανονικότητα, αλλά θα πάρει καιρό», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών για να περιορίσεις την εξάπλωση της επιδημίας από ένα σημείο και μετά. Δεν μπορεί ο κόσμος να σταματήσει να λειτουργεί. Ταξίδια θα γίνονται με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, με τις κατάλληλες εξετάσεις που είναι απαραίτητες και ανάλογα βέβαια με το επίπεδο ανοσίας που έχει χτιστεί σε κάθε χώρα»

«Υπάρχουν χώρες στην Άπω Ανατολή που είχαν χαλαρώσει τα μέτρα που αφορούσαν τα ταξίδια και τα επανέφεραν, όταν είδαν ότι υπήρξε αύξηση εισαγωγής κρουσμάτων από κάποιες χώρες. Θα υπάρχουν τέτοια όπως τα ονομάζω εγώ "πέρα -δώθε"», σημείωσε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Κατά τα λοιπά, στα 2.011 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς καταγράφηκαν 56 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα οι νεκροί έφτασαν τους 90 καθώς τέσσερις ακόμη άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο. Τα θύματα του έχουν μέση ηλικία τα 73 έτη.

Παράλληλα, 77 άτομα είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο τα 67 έτη. Από αυτούς οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά 15 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα συνολικά κρούσματα, 525 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 756 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

«To ότι υπάρχει κορωνοϊός δεν σημαίνει ότι δεν πάμε στο νοσοκομείο για σοβαρούς λόγους, αλλά παίρνουμε τα κατάλληλαμέτρα προκειμένου να μην νοσήσουμε από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ