ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται από τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές στην Αττική

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται από τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές στην Αττική
INTIME NEWS/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τον διπλασιασμό του αριθμού των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην Αττική προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ο συγχρωτισμός, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του νέου κορωνοϊού  στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις 111 που λειτουργούν σήμερα θα προστεθούν επιπλέον 111 παράλληλες λαϊκές αγορές, που θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες αλλά σε άλλα σημεία του κάθε δήμου.

«Επειδή θέλουμε να διευκολύνουμε στο μέτρο του δυνατού την ζωή του κάθε συμπολίτη μας προχωράμε στην αύξηση των λαϊκών αγορών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους των υπαίθριων αγορών εντός των όριων αυτών, οι οποίες θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες και τις ίδιες μέρες με τις λαϊκές αγορές ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός που έχουμε παρατηρήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές θα συνεχιστούν και θα είναι ενδελεχείς, ενώ ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται για 10 ημέρες η λειτουργία τεσσάρων λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα, λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων.

Πρόκειται για τις εξής λαϊκές:

  • Επί της οδού Μικράς Ασίας στον δήμο Νεάπολης Συκεών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Παραλίας Διστόμου του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας
  • Στο Χατζηκυριάκειο στην Καλλίπολη, επί της οδού Μαρίνας Κυριακού
  • Επί της οδού Δαβάκης στην αγορά του Χαϊδαρίου.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να σπάσουμε το κεντρικό μήνυμα. Μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια» υπογράμμισε.



Στους 93 οι νεκροί, 75 οι διασωληνωμένοι

Στα 2.081 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς καταγράφηκαν νέα 72 περιστατικά.

Την ίδια ώρα οι θάνατοι ανέρχονται στους 93. Οι 26 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 75 άτομα είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 77% των διασωληνωμένων έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Από τις ΜΕΘ έχουν πάρει εξιτήριο 15 ασθενείς, ενώ συνολικά 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Τα 535 κρούσματα συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ