ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Ένα θετικό και 415 αρνητικά δείγματα στους οικισμούς Ρομά της Θεσσαλίας

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Ένα θετικό και 415 αρνητικά δείγματα στους οικισμούς Ρομά της Θεσσαλίας
INTIME NEWS

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ότι σε ελέγχους συνολικά 416 δειγμάτων που ελήφθησαν από κατοίκους των οικισμών Ρομά στην περιοχή της Θεσσαλίας, μόνον ένα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «ολοκληρώνεται η διαδικασία ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας με τα δείγματα τα οποία προχωρήσαμε σαν Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους συνεργαζόμενους φορείς».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «στην ενότητα Λάρισας στην Νέα Σμύρνη είχαμε 49 ελέγχους και ένα θετικό κρούσμα, στον Τύρναβο σε 76 ελέγχους, στα Φάρσαλα σε 48 ελέγχους, στην Ενότητα Τρικάλων Κηπάκι, Πύργος, Καλαμάκι σε 46 ελέγχους, στην Ενότητα Καρδίτσας, Μαύρικα Καρδίτσας σε 43 ελέγχους, στους Σοφάδες, στον παλαιό οικισμό Νέας Ζωής σε 70 ελέγχους αλλά και στην ενότητα της Μαγνησίας σε Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Νέαπολης Βόλου σε 70 ελέγχους ήταν όλα αρνητικά».

«Συνολικά σε 416 δείγματα υπάρχει μόνο ένα θετικό κρούσμα. Όλα πάνε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς διακρίσεις την προσπάθεια ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εξής περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας:

  • Στη Δημοτική Ενότητα της Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη, στον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.
  • Στη Δημοτική Ενότητα της Μαγνησίας, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, στην Αγία Παρασκευή και στη Νεάπολη.
  • Στη Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας, στη Μαύρικα και στην περιοχή των Σοφάδων στον παλιό οικισμό “Νέα Ζωή” και
  • Στη Δημοτική Ενότητα Τρικάλων, στο Κηπάκι, στον Πύργο και στο Καλαμάκι



Κατά τα λοιπά, στα 2.207 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καταγράφηκαν 15 νέα. Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους 105 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθαναν ακόμη τρεις άνθρωποι. Παράλληλα, από το Μ. Σάββατο έως τη Δευτέρα του Πάσχα, ανακοινώθηκαν δύο νέα αυστηρά μέτρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Από τους νεκρούς, οι 29 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμη 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, με το 83% να έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ