ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Δυνατό χειροκρότημα για έναν 79χρονο που βγήκε από τη ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Δυνατό χειροκρότημα για έναν 79χρονο που βγήκε από τη ΜΕΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμη ένας ασθενής του κορωνοϊού βγήκε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα από την εντατική, έπειτα από 38 ημέρες νοσηλείας.

Ο ασθενής είναι 79 ετών και τις τελευταίες 10 ημέρες νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλάνα που εξασφάλισε το OPEN TV φαίνεται πως την ώρα που βγαίνει από τη ΜΕΘ και βλέπει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τον περιμένουν για να τον χειροκροτήσουν θερμά.

«Αντίο, κύριε Παντελή, περαστικά!», τα λόγια του νοσηλευτικού προσωπικού.

Αρχικά, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχε διαγνωσθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με κορωνοϊό και κατόπιν διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ, για νοσηλεία.

Από εκεί, αφού μπήκε σε καταστολή διότι έπασχε από ΧΑΠ, μετακομίσθηκε στον Παπανικολάου, και από εκεί στον Άγιο Δημήτριο όπου νοσηλεύθηκε τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες.



Tο πρωί της Δευτέρας βγήκε απ' την εντατική και μεταφέρθηκε, από το ΕΚΑΒ, ξανά στο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Όπως αναμενόταν, η έξοδός του συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα και τις ευχές των γιατρών και των νοσηλευτών που τον φρόντιζαν τόσο καιρό και εκείνος έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Ανήμερα του Πάσχα, ο ίδιος και η οικογένειά του, έζησαν τη δική τους Ανάσταση. Στην κάμερα του Ανοικτού Καναλιού, μίλησε και η διευθύντρια ΜΕΘ «Αγιος Δημήτριος», η οποία περιέγραψε αυτή τη δύσκολη μάχη. Άλλωστε, στο διπλανό δωμάτιο δίνουν έναν άλλον πόλεμο: να κρατήσουν στη ζωή έναν 35χρονο.

Ο 79χρονος είναι απ' τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού που βρέθηκαν στη Δαμασκηνιά της Κοζάνης -του πρώτου χωριού που μπήκε σε καραντίνα στη χώρα- στις αρχές Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ