ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η αναστολή επισκέψεων στο Άγιο Όρος

Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η αναστολή επισκέψεων στο Άγιο Όρος
INTIME/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνεται η αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του Άθω.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Αγίου Όρους, εξαιρούνται οι, ενταύθα, εργαζόμενοι και οι απαραίτητοι επαγγελματίες.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «οι Αρχές και Υπηρεσίες στο Άγιο Όρος παρακαλούνται και καλούνται για τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των ανωτέρω Ιερών Σωμάτων και της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικής εντολής ή οδηγίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιο Όρος είχε κλείσει για το κοινό στις 30 Μαρτίου όταν τέσσερις μοναχοί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι τέσσερις μοναχοί είχαν ταξιδέψει στη Σκωτία μεταφέροντας για προσκύνημα ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου, προσκεκλημένοι του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα.

Πέρα όμως από τον κορωνοιό, το Άγιο Όρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Οι καταστροφές είναι σημαντικότερες στο κεντρικό οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει τη Δάφνη με τις Καρυές και τις Καρυές με τα μοναστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ