ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Και τέταρτος νεκρός σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός: Και τέταρτος νεκρός σε ένα 24ωρο
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε 125 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης κατέληξε ακόμη ένας ασθενής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε ένας 63χρονος άνδρας στο Θριάσιο Νοσοκομείο ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα έγιναν γνωστοί ακόμη τρεις θάνατοι.

Συγκεκριμένα, άφησαν την τελευταία του πνοή ένας 88χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε υποκείμενο νόσημα, αλλά και ένας 76χρονος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Ακόμη, πέθανε ένας άνδρας 90 ετών, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Σωτηρία.

Σημειώνεται πως στα 2.408 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας την Τετάρτη καταγράφηκαν 7 νέα.

Από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 55 άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Παράλληλα, 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα.

Παρατείνονται τα μέτρα

Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η επιτυχία του σχεδίου κατά του κορωνοϊο μέχρι σήμερα απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και θυμάτων σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχο πληθυσμό. Αυτή η εικόνα είναι για μας θυμίζει γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα.

«Επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε συνήθειες όπως το πλύσιμο χεριών η αποφυγή επαφών κλπ», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

«Όπως έχουμε πει, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα. Υπογραμμίζεται ότι - και σε αυτή την περίοδο - βασικό στοιχείο της προσπάθειάς μας θα αποτελεί η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, έτσι ώστε να μην μένει χώρος για fake news και παραπληροφόρηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ