ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βόλος: Συνελήφθη 49χρονος που άνοιξε την ταβέρνα του και σέρβιρε πελάτες

Κορωνοϊός - Βόλος: Συνελήφθη 49χρονος που άνοιξε την ταβέρνα του και σέρβιρε πελάτες
Φωτογραφία Αρχείου ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ένας 49χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας σε παραθαλάσσιο προάστιο του Βόλου φέρεται να άνοιξε και να λειτούργησε την επιχείρησή του, παραβιάζοντας τις ισχύουσες έκτακτες απαγορεύσεις που αφορούν τα καταστήματα εστίασης, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτρείου Ειδήσεων.

Ο 49χρονος άνδρας μάλιστα, κατηγορείται ότι τοποθέτησε τραπεζοκαθίσματα της ταβέρνας του και μπροστά στη θάλασσα προκειμένου να κάθονται και να απολαμβάνουν τα φαγητά του οι πελάτες. Ενημερώθηκε η Αστυνομία και όταν έφθασαν στο Μαλάκι οι αστυνομικοί από το Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, στον περιβάλλοντα χώρο της ταβέρνας υπήρχαν πέντε πελάτες, οι οποίοι είχαν σερβιριστεί και έτρωγαν κανονικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, η οικογένεια του ιδιοκτήτη επικοινώνησε με το CNN Greece για να ενημερώσει ότι η ταβέρνα βρίσκεται δίπλα στο σπίτι τους, δεν λειτουργεί λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού και τα άτομα που βρίσκονταν εκεί την ώρα εκείνη δεν ήταν πελάτες αλλά οικογενειακοί φίλοι.

Ο 49χρονος ιδιοκτήτης πάντως συνελήφθη και σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των πέντε πελατών επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση μέτρων κυκλοφορίας.

Στον Βόλο γενικότερα συνεχίσθηκαν οι έλεγχοι.

Συνολικά ελέγχθηκαν 365 περιπτώσεις από δυνάμεις της Αστυνομίας από χθες μέχρι και σήμερα το πρωί και διαπιστώθηκαν 16 παραβάσεις, εκ των οποίων οι εννέα για πεζούς και οι έξι για οδηγούς οχημάτων που δεν είχαν βεβαίωση μετακίνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ