ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Ελεύθερος ο 55χρονος που πυροβόλησε κατά προσφύγων

Μυτιλήνη: Ελεύθερος ο 55χρονος που πυροβόλησε κατά προσφύγων
INTIME

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο 55χρονος που το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο στη Μυτιλήνη, τραυματίζοντας δύο από αυτούς.

Αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στην Αστυνομία, να μην προσέρχεται στα κτήματά του και να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ. Τέλος του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο 55χρονος, παντρεμένος με δύο παιδιά, βοηθός ξυλουργού στο επάγγελμα, απολογούμενος υποστήριξε ότι δύο τουλάχιστον φορές την τελευταία εβδομάδα του είχαν κλέψει ζώα από κτήμα στην περιοχή. Και όταν τους είδε, όπως ανέφερε, τους πυροβόλησε αμυνόμενος, όπως ισχυρίστηκε, επειδή φοβήθηκε ότι θα του επιτίθονταν και θα του ξανά έκλεβαν ζώα.

Ο 55χρονος παρουσιάστηκε την Παρασκευή, στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο δικαστήριο, προκειμένου να του συμπαρασταθούν, βρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι, ιδιοκτήτες αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Όπως υποστήριξαν, τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις ιδιοκτησίες τους από αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Ας σημειωθεί ότι η επίθεση από τον 55χρονο έγινε σε κτηματική έκταση περί τα πέντε χιλιόμετρα από τον καταυλισμό, εκτός της ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ