ΕΛΛΑΔΑ

Θετικό και το δεύτερο τεστ της 31χρονης που είχε ασθενήσει από κορωνοϊό - Η θέση του ΕΟΔΥ

Θετικό και το δεύτερο τεστ της 31χρονης που είχε ασθενήσει από κορωνοϊό - Η θέση του ΕΟΔΥ
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Θετικό βγήκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και το δεύτερο τεστ που πραγματοποιήθηκε στην 31χρονης, η οποία είχε ασθενήσει από κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η 31χρονη είχε νοσηλευτεί διαδοχικά στον «Ευαγγελισμό» και στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» με συμπτώματα κορωνοϊού και μετά από παρακολούθηση βγήκε αρνητική στα τεστ και πήρε εξιτήριο.

Στον ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι τα συμπτώματά της ασθενούς, δεν οφείλονται σε επαναλοίμωξη αλλά σε κάποια αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπολείμματα του γενετικού υλικού του ίου μπορεί να παραμένουν και να ανιχνεύονται ακόμα και ένα μήνα μετά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άνθρωπος μεταδίδει τον ιό.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του για τον κορωνοϊό την Δευτέρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως είναι ενήμερος για το περιστατικό και το παρακολουθεί.

«Φαίνεται ότι το σύνδρομο που εμφάνισε η γυναίκα είναι κάτι το οποίο δεν έχει σχέση με παρουσία του ιού, είναι κάτι άσχετο, πιθανώς μία φαρμακευτική επιπλοκή», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ