ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε κακοποιούς που έκλεβαν γραφεία στην Πολυτεχνειούπολη και είχαν απαγάγει 16χρονο

Χειροπέδες σε κακοποιούς που έκλεβαν γραφεία στην Πολυτεχνειούπολη και είχαν απαγάγει 16χρονο
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Έκαναν κλοπές στην Πολυτεχνειούπολη και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διέμεναν σαν να μη συμβαίνει τίποτα σε δωμάτια της παλιάς φοιτητικής εστίας.

Οι δυο Αλβανοί κακοποιοί είχαν βρει καταφύγιο στα δωμάτια της εστίας και μάλιστα εκεί έκρυβαν πολλά από τα κλοπιμαία τους, όπως υπολογιστές που έκλεψαν πριν περίπου δυο μήνες από το τμήμα μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι δύο Αλβανοί εμπλέκονται και στην απαγωγή 16χρονου μαθητή από την περιοχή της Καισαριανής πριν από περίπου δύο χρόνια όταν τον έκλεισαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, τον πήγαν στο σπίτι του, ξυλοκόπησαν τον πατέρα του, τους λήστεψαν και αμέσως μετά έφυγαν σαν κύριοι.

Η σύλληψη του αλλοδαπού και η ταυτοποίηση του ομοεθνή συνεργού του πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για περιπτώσεις διαρρήξεων σε γραφεία καθηγητών και εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πολυτεχνειούπολη και στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, το χρονικό διάστημα από τέλος Φεβρουαρίου έως μέσα Απριλίου 2020.

Στις παραπάνω περιπτώσεις διαρρήξεων αφαιρέθηκε εργαστηριακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, η συνολική αξία του οποίου υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζωγράφου να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, ο δράστης ανέβηκε με το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και κινήθηκε προς το μέρος των αστυνομικών, με προφανή κίνδυνο να τους προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Αν και κλήθηκε επανειλημμένα από τους αστυνομικούς να ακινητοποιήσει το όχημα, αυτός συνέχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να πυροβολήσει σε ασφαλή κατεύθυνση, προς την αριστερή ρόδα του οχήματος, με σκοπό την ακινητοποίησή του και την αποτροπή τραυματισμών.

Ο δράστης, επιχειρώντας να διαφύγει, συνέχισε να κινείται επί του πεζοδρομίου και αφού προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, προκαλώντας τους υλικές ζημιές, προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, βγήκε από το παράθυρο του συνοδηγού και προσπάθησε να υπερπηδήσει το κιγκλίδωμα της Πολυτεχνειούπολης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Όπως διαπιστώθηκε, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε αφαιρεθεί την 08-04-2020 από περιοχή της Αττικής.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης (29-04-2020), ακολούθησε συντονισμένη και ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε τέσσερα δωμάτια στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου διέμενε ο συλληφθείς και ο συνεργός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ