ΕΛΛΑΔΑ

Στον Πειραιά 249 μετανάστες από τη Μυτιλήνη

Στον Πειραιά 249 μετανάστες από τη Μυτιλήνη
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2, κατέπλευσε στις 06:30 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» μεταφέροντας 249 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

To πλοίο είχε αναχωρήσει από Μυτιλήνη για Χίο και Πειραιά.

Στο σημείο όπου κατέπλευσε το πλοίο οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Στις 22 Απριλίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότης Μηταράκης είχε προαναγγείλει ότι τις προσεχείς ημέρες θα μεταφέρονταν από τα νησιά στην ενδοχώρα περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, χρόνια νοσήματα).

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε διευκρινίσει τότε ότι θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα.«Έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα», είχε επισημάνει τότε.

Υπενθυμίζεται πως χτες Κυριακή συνελήφθησαν σε αγροτική οδό του νομού Έβρου, από αστυνομικούς του ΑΤ Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ