ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό Ανώγεια: «Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου, έχασα τον πατέρα μου» - Η απολογία του 29χρονου

Διπλό φονικό Ανώγεια: «Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου, έχασα τον πατέρα μου» - Η απολογία του 29χρονου
INTIME NEWS

Περίπου δύο ώρες κράτησε η απολογία του 29χρονου Κρητικού από τα Ανώγεια, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία 30χρονου γείτονά του και με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. 

«Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε. "Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου" έλεγε συνεχώς», δηλώνει ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου, Διονυσης Βέρρας, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Ο 29χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου, καθώς και για τον τραυματισμό ένος άλλου 30χρονου που περνούσε από το σημείο της τραγωδίας, οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δε χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία.

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου ήταν δρακόντεια, καθώς από την πρώτη στιγμή έχουν εκφραστεί φόβοι για βεντέτα.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων ο 29χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία -όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του εκεί την Δευτέρα- αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κορωνοϊό, ενώ έξω βρίσκονταν οι συγγενείς του με σκυμμένα πρόσωπα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στο σύνολό τους, καθώς η κάθε πλευρά αναφέρει την δική της εκδοχή. Μάλιστα, ο δικηγόρος του 29χρονου έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις πως όχι μόνο είχε αφαιρεθεί το όπλο από το σημείο δολοφονίας και πως «κάποιοι είχαν προλάβει να "πλύνουν" την σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσει η Αστυνομία».

Ο δικηγόρος του συλληφθέντα, μιλώντας στο ίδιο μέσο και αναφερόμενος στο όπλο που παρέδωσε στην αστυνομία η οικογένεια του 30χρονου, εξέφρασε στην πεποίθησή του πως δεν πρόκειται για το όπλο της δολοφονίας, αλλά ένα δεύτερο όπλο.

Τα μέλη της οικογένειας του θύματος παρέδωσαν στους αστυνομικούς ένα όπλο το οποίο και θα εξεταστεί. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για αιματολογικό και βαλλιστικό έλεγχο έχουν σταλεί:

  • δείγμα από το παντελόνι και την μπλούζα του 63χρονου, για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που φέρουν.
  • δείγμα από τα ρούχα του 30χρονου, προκειμένου επίσης να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που έχει εντοπιστεί πάνω σε αυτά.
  • επίσης έχουν σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο 4 βολίδες που βρέθηκαν στο άψυχο σώμα του 30χρονου. Στον 63χρονο δεν βρέθηκε κάλυκας καθώς το τραύμα που έφερε στην κοιλιακή χώρα ήταν διαμπερές.

«Η ζωή μου έχει γίνει κόλαση»

Χθες, ο κατηγορούμενος είχε μιλήσει από το κρατητήριο, δηλώνοντας πως «η ζωή μου είναι πια κόλαση».

«Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο», είπε στον ΑΝΤ1 και υπογράμμισε:

«Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ