ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό Ανώγεια: Στις φυλακές Χανίων ο 29χρονος - Τα τέσσερα ερωτήματα της υπόθεσης

Διπλό φονικό Ανώγεια: Στις φυλακές Χανίων ο 29χρονος - Τα τέσσερα ερωτήματα της υπόθεσης
ΙΝΤΙΜΕ

Στις φυλακές Χανίων, όπου θα παραμείνει έως ότου οδηγηθεί στο δικαστήριο, οδηγήθηκε ο 29χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 30χρονου στα Ανώγεια.

Με δάκρυα στα μάτια και ξεσπώντας αρκετές φορές στη διάρκεια της απολογίας του, ο 29χρονος γιος του 63χρονου -ενός εκ των δύο θυμάτων του φονικού- περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια, μέχρι τη στιγμή που αντίκρυσε νεκρό τον πατέρα του και βλέποντας μπροστά του «το απόλυτο σκοτάδι» όπως φέρεται να είπε, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 30χρονο που νωρίτερα κατά τον ίδιο είχε αφαιρέσει την ζωή του πατέρα του με μία σφαίρα στο θώρακα.

Ο 29χρονος καθ’ ομολογία, φερόμενος ως δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Έκλαιγε δυο ώρες»

«Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε. Έκλαιγαν και οι τοίχοι. "Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου. Έχασα τον άγγελο μου. Τον αγαπημένο μου πατέρα", έλεγε συνεχώς» δήλωσε ο δικηγόρος του 29χρονου, Διονύσης Βέρρας, σύμφωνα με το cretapost.gr.

«Έχω πει ότι κάποιοι επιχειρούν μεθοδεύσεις. Το όπλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραδόθηκε. Είναι χείριστες οι κινήσεις αυτές που επηρεάζουν και τις δύο οικογένειες. Δεν τις βοηθούν να νιώσουν ασφαλείς και να προχωρήσει η υπόθεση. Απεναντίας, δυναμιτίζεται το κλίμα και βάζει άλλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες. Δεν μπορούν να φέρνεις ένα όπλο που δεν έχει καμία σχέση» συμπλήρωσε.

«Έχασα τον άγγελό μου»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 29χρονος φέρεται να «άνοιξε την ψυχή του».

Μάλιστα, ο νεαρός κατηγορούμενος, «λύγισε» όταν είπε ενώπιον της ανακρίτριας και της Εισαγγελέως, πως «έχασε τον άγγελό του», εννοώντας τον πατέρα του.

Αυτό που ζήτησε, πάντως, από την πλευρά του ο 29χρονος, είναι να ενημερωθούν οι δικοί του άνθρωποι για την οδύνη που νιώθει.

Πολλά τα ερωτήματα στην υπόθεση

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στο σύνολό τους καθώς η κάθε πλευρά αναφέρει την δική της εκδοχή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του cretapost.gr.

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με το οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν την ζωή τους οι δύο άνδρες.

Κάποιες από τις βασικές ερωτήσεις, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είναι:

Πώς σκοτώθηκε ο 63χρονος: Είναι γνωστό από την πρώτη κιόλας στιγμή πως ο 63χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν αυτή η σφαίρα προήλθε από το όπλο που κρατούσε ο 30χρονος Γ.Ξ. (το δεύτερο θύμα του φονικού) ή από το όπλο του 29χρονου. Ο γιος του Λ.Κ. ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε ο Γ.Ξ., η οικογένεια του 30χρονου όμως αναφέρει πως δεν υπήρχε πυρίτιδα στα χέρια του και δεν πυροβόλησε εκείνος. Η απάντηση αυτή είναι και η πιο «εύκολη» καθώς θα τη δώσει η βαλλιστική εξέταση.

Το όπλο της οικογένειας του Γ.Ξ.: Μετά από δύο περίπου 24ωρα η οικογένεια του 30χρονου παρέδωσε στις Αρχές και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανωγείων το όπλο. Εδώ υπάρχουν τα εξής δύο ερωτηματικά: Κατ’ αρχήν ποιος πήρε το όπλο από τη σκηνή του εγκλήματος και γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη; Το δεύτερο είναι η δήλωση του Διονύσιου Βέρρα που ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή. Σε αυτήν την ερώτηση και πάλι η βαλλιστική θα δώσει την απάντηση, ωστόσο, στο πρώτο ερώτημα οι Αρχές θα πρέπει να το ερευνήσουν.

«Πειραγμένη» η σκηνή του εγκλήματος: Από τη πρώτη στιγμή που ειπώθηκε πως στη σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκε κανένα όπλο, παρά μόνο κάλυκες, ήταν γνωστό πως είχε «πειραχθεί». Ωστόσο, ο Διονύσης Βέρρας σε δηλώσεις του δίνει ακόμα ένα στοιχείο λέγοντας πως όχι μόνο είχε αφαιρεθεί το όπλο αλλά κάποιοι είχαν προλάβει να «πλύνουν» την σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσει η αστυνομία. Εδώ και πάλι τίθεται το ερώτημα ποιος έκανε κάτι τέτοιο και για ποιον λόγο. Αυτή η απάντηση και πάλι θα δοθεί από το προανακριτικό έργο.

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς: Αρκετά ερωτηματικά– όχι όμως τόσο σοβαρά – υπάρχουν και στις σχέσεις των δύο οικογενειών και ειδικά των μελών που συμμετείχαν στην φονική συμπλοκή. Άλλοι λένε πως ο Γ.Ξ. είχε προβλήματα με τον Λ.Κ. Άλλοι αναφέρουν πως τα προβλήματα υπήρχαν μεταξύ του Γ.Ξ. και του γιου του 63χρονου. Την ίδια ώρα, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στις απόψεις ως προς το πώς ξεκίνησε ο καυγάς. Είναι δεδομένο ότι ο καυγάς ξεκίνησε έξω από το σπίτι του 63χρονου, αλλά ανάμεσα σε ποιους; Στους δύο νεαρούς άνδρες ή στον Λ.Κ. και τον Γ.Ξ.; Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν κι αυτό μένει να το απαντήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ