ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σε σακούλα το όπλο του 30χρονου θύματος - Τι καταθέτει ο αδερφός του

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σε σακούλα το όπλο του 30χρονου θύματος - Τι καταθέτει ο αδερφός του
ΙΝΤΙΜΕ

Μια πλαστική σακούλα σε μια ταράτσα που «δεν ταίριαζε» στον χώρο ήταν η αφορμή να εντοπίσει και να παραδώσει στην αστυνομία το όπλο που σύμφωνα με την οικογένεια κρατούσε ο 30χρονος το βράδυ του διπλού φονικού στ' Ανώγεια, λίγο πριν πέσει νεκρός, υποστηρίζει ο αδερφός του θύματος.

Το όπλο παραδόθηκε δύο ημέρες μετά το διπλό φονικό, ενώ από την πλευρά της οικογένειας του 63χρονου θύματος εκφράζεται έντονη αμφισβήτηση για το αν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Στην κατάθεση του, την οποία παρουσιάζει το cretalive.gr, ο 25χρονος αδερφός του 30χρονου Γ.Ξ., αφού αναφέρει ότι άρχισε να σκέφτεται για το όπλο μόλις το πρωί της Δευτέρας όταν άρχισε να «καταλαβαίνει τα γεγονότα και να συνειδητοποιεί ότι το όπλο δεν είχε βρεθεί στον τόπο του συμβάντος».

Επισημαίνει πως ο αδερφός του είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο μαύρο Glock «χωρίς ποτέ να έχει απειλήσει άνθρωπο» και αναφέρει πως το αναζήτησε γιατί ήταν «σίγουρος» πως αυτό κρατούσε στην συμπλοκή γιατί «δεν είχε άλλο».

Ο 25χρονος, περιγράφει την άκαρπη αναζήτηση στο σπίτι του 30χρονου (όπου είχε γίνει έρευνα και από την αστυνομία) και την μετάβασή του στη συνέχεια στο πατρικό σπίτι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Όπως λέει, βγήκε στο μπαλκόνι και εντόπισε σε διπλανή ταράτσα μια μπλε σακούλα, η οποία «δεν ταίριαζε να είναι εκεί».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του αναφέρει:

«Πήγα κατ' ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδερφού μου, το αναγνώρισα αμέσως. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος. Ήταν το πιστόλι του μαζί με τη γεμιστήρα του. Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην αστυνομία, πρέπει να βοηθήσω την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα».

Ο 25χρονος τέλος επισημαίνει ότι δεν σκέφτηκε καν να κρατήσει τη σακούλα αλλά την πέταξε κατευθείαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ