ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στη χώρα μας - Κατέληξε ηλικιωμένος

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στη χώρα μας - Κατέληξε ηλικιωμένος
ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε 89χρονος άνδρας που είχε διακομιστεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.

Το σύνολο των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 157.

Σημειώνεται πως στα 2.770 ανέρχονται τα κρούσματα του Covid-19 καθώς καταγράφηκαν 10 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 1.309 (51%) είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 24 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι και 90 είναι εκτός ΜΕΘ.

Ο Σ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η ανοσία που έχει χτίσει απέναντι στον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλή και όπως είπε «εκτιμάται με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα ότι μικρός αριθμός ατόμων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ίσως και κάτω από 0,05% του πληθυσμού».

Δεδομένα που θα πιστοποιήσουν αυτή την εκτίμηση είναι απαραίτητα όπως είπε ο καθηγητής και ανακοίνωσε 4 διαφορετικές μελέτες που έχουν ως στόχο να «δείξουν» το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού στη χώρα μας.

«Πρόκειται για μια προοπτική πληθυσμιακή μελέτη αντισωμάτων με στόχο να εξεταστεί το ποσοστό των ανθρώπων που πέρασαν τη νόσο και εμφάνισαν αντισώματα. Επίσης για μια οροεπιδημιολογική μελέτη σε 10.000 υγιείς αιμοδότες ηλικίας από 18 έως 65 ετών και μια επαναλαμβανόμενη μελέτη από εναπομείναντες ορούς - η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου με συλλογή 5000 δειγμάτων τα οποία θα αναλυθούν την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη στην Περιφέρεια Κρήτης ξεκινά την επόμενη εβδομάδα πληθυσμιακή μελέτη για τον κορωνοϊό».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ