ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας απορρίπτει όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι

Δίκη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας απορρίπτει όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο η πρόεδρος ζήτησε να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά.

«Αντίθετα συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη».

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» τόνισε χαρακτηριστικά στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος και για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υπογράμμισε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

Νωτίτερα, τη στιγμή που ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου ζητούσε από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον εντολέα του, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε μέσα στην δικαστική αίθουσα.

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις. Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Στη συνέχεια η μητέρα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα φωνάζοντας και κλαίγοντας με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη.

Ομόφωνα ένοχοι για βιασμό και δολοφονία

Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των δύο νεαρών κατηγορουμένων και η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του ΜΟΔ επί των ποινών.

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία για την υπόθεση, ο πατέρας της φοιτήτριας είχε παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη, συγκλονίζοντας με τα λόγια του.

«Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του, Ελένης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Περιμένω την ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ