ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τρία νέα θετικά κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας - Σε ειδική δομή όλοι οι ασθενείς

Κορωνοϊός: Τρία νέα θετικά κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας - Σε ειδική δομή όλοι οι ασθενείς
INTIME NEWS

Ακόμη τρία άτομα, από τον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισαβρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή να ανέρχονται πλέον σε 38.

Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας και ειδικότερα για έναν άντρα μεσήλικα και δύο γυναίκες, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Και οι τρεις θα μεταφερθούν στην δομή «Αρωγή» , όπως και οι 35 που βρέθηκαν θετικοί στον ιό τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή στην περιοχή παρατηρήθκαν εντάσεις και επεισόδια την ώρα της επιχείρησης μεταφοράς των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στην ειδική δομή.

Τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την περιοχή του οικισμού, ενώ κάποιοι διαμαρτυρόμενοι με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Κάτοικοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τις αρχές, έσπασαν την καραντίνα και αποχώρησαν από τον οικισμό βάζοντας φωτιά σε σημεία εκτός των ορίων της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για υποκίνηση των επεισοδίων και καθοδήγηση της αμφισβήτησης των μοριακών τεστ στον οικισμό καθώς «πολλές ενδείξεις και στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι με το πρόσχημα της ρατσιστικής στοχοποίησης των Ρομά υποκινούν τις εντάσεις στον οικισμό».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αστυνομικοί με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον 600 άτομα.

Μάλιστα, μια ομάδα Ρομά, εν μέσω των εντάσεων, επιτέθηκε και χτύπησε το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Πάνο Γαρουφαλιά.

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ενισχυμένη επιτήρηση στον οικισμό και επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης του ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ