ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στο Κρανίδι - Σε καραντίνα η δομή προσφύγων

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στο Κρανίδι - Σε καραντίνα η δομή προσφύγων
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι και τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σημειώνεται επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων. Τόσο στο Κρανίδι, όσο και στη Μαλακάσα, μεγάλες είναι οι αντιδράσεις όσο προχωρεί η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί.

Οι κάτοικοι ζητούν να απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία στους μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας όπου είχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού.

Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκρότηση επιτροπής με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων (υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία και υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου) ώστε να αποφασιστεί ποια είναι τα βήματα που θα εφαρμοστούν όσον αφορά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό στις δομές φιλοξενίας.

173 οι νεκροί στη χώρα μας

Σε 173 ανέρχονται οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα και σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 2.882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 5 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ