Χημικά, τραυματίες και συλλήψεις: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Μαλακάσα
Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Μαλακάσας, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα περίπου 400 πολιτών συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιοχή.
Μετά τη λήξη των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την εθνική οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την εθνική οδό.
Δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν.
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, περίπου 60 από αυτούς μπήκαν στην εθνική οδό.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και δέχθηκαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τους απομάκρυναν από το σημείο.
Για τα συγκεκριμένα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και κέντρο λόγω και της βροχής - Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
08:22
Ο Ανδρουλάκης πέταξε το «γάντι» σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Όποιος έχει άλλη στρατηγική να την παρουσιάσει στο συνέδριο» - Η εσωστρέφεια και οι αιχμές
08:19
Ανακαλύφθηκε παγωμένος «δίδυμος» της Γης – Τι συμβαίνει στον πλανήτη HD 137010 b
08:15
Ισχυροί άνεμοι κρατούν «δεμένα» τα πλοία στην Αττική - Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται
08:06