ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Το πρώτο drive in θερινό φεστιβάλ είναι γεγονός

Γλυφάδα: Το πρώτο drive in θερινό φεστιβάλ είναι γεγονός
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας λόγω κορωνοϊού, πλήθος κόσμου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Γκολφ Γλυφάδας για το πρώτο drive in θερινό φεστιβάλ

Οι κινηματογράφοι και γενικότερα οι εκδηλώσεις, βρίσκουν μια εναλλακτική λύση εν μέσω πανδημία ή -για την ακρίβεια- επιστρέφουν σε μια γνωστη συνταγή από παλιότερες δεκαετίες.

Με σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, το πρώτο Drive in Φεστιβάλ της Γλυφάδας είναι γεγονός και ξεκίνησε με τη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου, η οποία εμφανίζεται αφιλοκερδώς μαζί με τον Παντελή Καναράκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε χρονιά, τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας.

Οι θερινοί κινηματογράφοι επαναλειτουργούν από την 1η Ιουνίου με πληρότητα 40% -ένα μέτρο που έχει προβληματίσει τους επιχειρηματίες, καθώς κάποια σινεμά δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν.

Με βάση την νέα εγκύκλιο του υπουργείου Πολιτισμού η πληρότητα μπορεί να φτάσει στο 75% κάτι που είναι πραγματική ανάσα για τους επιχειρηματίες, όπως δήλωσε στο CNN Greece o κ. Παναγιώτης Τσακαλάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσακαλάκης τα μέτρα είναι καλά, παρότι από το υπουργείο Οικονομικών οι επιχειρηματίες των κινηματογράφων δεν πήραν αυτό που ήθελαν αναφορικά με τον ΦΠΑ για τον οποίο ζητούσαν μείωση στο 6% όπως ισχύει για τα υπόλοιπα θεάματα.

Το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να μειωθεί ο ΦΠΑ στους κινηματογράφους στο 13% κάτι που θα ισχύσει μέχρι και τον Οκτώβριο. Το ερώτημα είναι, όπως λένε οι επιχειρηματίες, τι θα γίνει από εκεί και πέρα, για τους χειμερινούς κινηματογράφους που επίσης έχουν πληγεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ