ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Στον εισαγγελέα η 35χρονη - Τι αναφέρουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Επίθεση με βιτριόλι: Στον εισαγγελέα η 35χρονη - Τι αναφέρουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η 35χρονη,  που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα και η οποία είχε συλληφθεί νωρίτερα. Η κατηγορούμενη έφτασε τρέχοντας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες που βρίσκονται στο σημείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια περιλαμβάνονται το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και το πλημμέλημα της απείθειας.

Ωστόσο, η ίδια σύμφωνα με τον δικηγόρο που όρισε η οικογενειά της, Σάκη Κεχαγιόγλου, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι εφόσον της ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας (αδίκημα για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση) η 35χρονη θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της και να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την κάρτα, την καμπαρντίνα και την περούκα, στο σπίτι της ύποπτης βρέθηκε και το σακίδιο που φέρεται να φορούσε την ώρα της επίθεσης, το οποίο φαίνεται στα βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

«Η 34χρονη την είχε δει 2-3 φορές»

«Την είχε δει δύο – τρεις φορές σε φιλικές γιορτές και τίποτα περισσότερο», ανέφερε νωρίτερα στο CNN Greece ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, αναφερόμενος στην φερόμενη ως δράστρια και κατά πόσο σχετίζεται με το φιλικό περιβάλλον της.

Στη συνέχεια, είπε πως «δεν πρόκειται για μία γυναίκα που αποτελούσε πρόσωπο από το ευρύτερο περιβάλλον της 34χρονης. Ήταν απλώς μία γνωστή της».

Το κίνητρό της, όπως όλα δείχνουν, ήταν η ερωτική αντιζηλία.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ιωάννα δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής το παραμικρό για τις εν λόγω εξελίξεις, ούτε πρόκειται να μάθει τίποτα έως ότου να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για την 35χρονη».

Όσον αφορά στην ψυχολογική κατάστασή της, ο δικηγόρος της ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι: «Είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Όπως φαντάζεστε αυτό που της συνέβη είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Η ψυχολογία της είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη, γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.»

Το οικογενειακό περιβάλλον της Ιωάννας φυσικά έχει πληροφορηθεί τα καταιγιστικά στοιχεία για την 35χρονη, φερόμενη ως δράστρια και είναι όλοι συγκλονισμένοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Τα ερωτήματα που αναμένονται να απαντηθούν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 34χρονης, είναι πολλά και αποκαλύπτικα, όπως για ποιον λόγο έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα η δράστρια, από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, τι πυροδότησε την συγκεκριμένη αντιζηλία, θα την αναγνωρίσει η άτυχη Ιωάννα; Όλα αυτά θα ταιριάξουν τα κομμάτια του παζλ για το αποτρόπαιο έγκλημα, αμέσως μετά την σύνταξη της δικογραφίας, τόνισε ο κ. Λύτρας.

Τι είπε ο δικηγόρος της 35χρονης

Έξω από την Ευελπίδων βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 35χρονης.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος:

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Κεχαγιόγλου είπε πως δεν έχει το υλικό της δικογραφίας στα χέρια του. Τόνισε πως δεν υπάρχει ποινική δίωξη, συνεπώς ότι λέει στις δηλώσεις του είναι πρόωρο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η προσαχθείσα είχε ενοχληθεί ιδιαιτέρως από ένα αίτημα φιλίας που είχε κάνει ο σύντροφός της στην 34χρονη πριν από έναν χρόνο και το μένος της δεν είχε σβήσει όλο αυτό το διάστημα.

Η 35χρονη είναι υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο στεγάζεται δίπλα στην εταιρεία στην οποία εργάζεται το θύμα.

Μάλιστα, φέρεται οι δύο γυναίκες να είναι και συντοπίτισσές.

Τι κατέθεσε ο σύντροφος της 35χρονης

Ο σύντροφος της 35χρονης κατέθεσε νωρίτερα στις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο άνδρας, δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το θύμα.

Ακόμη, είπε ότι η 35χρονη θεωρούσε, λανθασμένα, ότι η 34χρονη έμπαινε εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους.

Συγκλονισμένοι οι γείτονες: Δεν είχε δώσει δικαιώματα

Για μία γυναίκα που «δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα» μιλούν οι γείτονες της 35χρονης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ατόμων από τη γειτονιά και ενοίκων από την πολυκατοικία η 35χρονη ζούσε με τον αδερφό της και δεν «είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα».

Όπως λένε οι γείτονες, όλο αυτό το διάστημα μετά την επίθεση, η γυναίκα κυκλοφορούσε κανονικά χωρίς να κινήσει σε κανέναν υποψίες ότι συμβαίνει κάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ