ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Η σχέση της 35χρονης με το θύμα, ο πρώην σύντροφος και το μήνυμα στο Facebook

Επίθεση με βιτριόλι: Η σχέση της 35χρονης με το θύμα, ο πρώην σύντροφος και το μήνυμα στο Facebook

«Πάγωσε» η 34χρονη Ιωάννα όταν έμαθε ποια είναι η γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι εις βάρος της, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της. 

Ειδικότερα, για την αντίδραση της 34χρονης, όταν ενημερώθηκε για την ταυτότητα της γυναίκας που κατηγορείται, μίλησε ο συνήγορος της οικογένειάς της, Απόστολος Λύτρας.

«Στην αρχή της είπα ότι υπήρχε μια προσαγωγή. Όταν έγινε η σύλληψη της είπα για ποια γυναίκα πρόκειται» τόνισε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε ότι η Ιωάννα «πάγωσε» στο άκουσμα του ονόματός της διότι την είχε δει μόνο πέντε φορές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η 35χρονη ήταν μία «γνωστή» της Ιωάννας «που τη ξέρει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά την έχει συναντήσει μόνο σε κάποιες γιορτές και μερικές κοινωνικές εκδηλώσεις».

Μάλιστα, δεν είχε αναφέρει καν το όνομά της στους ύποπτους.

«Μιλάμε για ένα περιστατικό όχι απλά ασήμαντο. Απίστευτο» ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στη συνέχεια ο κ. Λύτρας.



Μιλώντας στο CNN Greece, χθες o δικηγόρος του θύματος είχε αναφέρει πως η 35χρονης είναι «απλή γνωστή» της Ιωάννας, ενώ μίλησε και για την ψυχολογική κατάσταση της 34χρονης, αναφέροντας: «Είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Όπως φαντάζεστε αυτό που της συνέβη είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Η ψυχολογία της είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη, γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

«Δεν τον έχω δει ποτέ»

Όσον αφορά στον πρώην σύντροφο της φερόμενης ως δράστιδος, η 34χρονη υποστηρίζει ότι «δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή της».

«Της είχε στείλει απλά ένα αίτημα φιλίας στο Facebook, τον αποδέχθηκε και αυτό ήταν όλο. Δεν τον ξέρει. Δεν τον έχει δει» υπογράμμισε ο δικηγόρος του θύματος.

Το μήνυμα στο Facebook

Ο κ. Λύτρας, σε άλλη συνέντευξη, επιβεβαίωσε ότι όντως πριν από δυο χρόνια η Ιωάννα είχε δεχθεί μήνυμα από την 35χρονη, αλλά δεν ήταν απειλητικό.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια».

«Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης.

Τι κατέθεσε ο σύντροφος της 35χρονης

Ο σύντροφος της 35χρονης κατέθεσε την Πέμπτη στις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο άνδρας, δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το θύμα.

Ακόμη, είπε ότι η 35χρονη θεωρούσε, λανθασμένα, ότι η 34χρονη έμπαινε εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους.

Τι είπε ο δικηγόρος της 35χρονης

Έξω από την Ευελπίδων βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 35χρονης.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος:

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Επιμένει στην αθωότητά της

Επιμένει στην αθωότητά της η 35χρονη που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συλληφθείσα έχει κλειστεί στον εαυτό της και αρνείται να δει ακόμη και τους συγγενείς της.

Μετά τη σύλληψή της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

103940812 290277328823537 5746251377744726064 n


Η 35χρονη κατηγορούμενη / Πηγή: Facebook

Σημειώνεται πως στην 35χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσει και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Το στοιχείο που «πρόδωσε» την κατηγορούμενη

Μετά από περίπου έναν μήνα ερευνών, η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας την 20η Μαΐου. Στην έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε για να καλέσει ταξί από το σημείο της επίθεσης και η οποία «έδειξε» τελικώς την 35χρονη συλληφθείσα.

H 35χρονη χρησιμοποίησε την τηλεκάρτα μετά την φερόμενη πράξη της για να κάνει ένα τηλεφώνημα σε ένανάνδρα από το Μπαγκλαντές. Αυτό ήταν και το κομβικό στοιχείο το οποίο οδήγησε τις Αρχές στην αποκάλυψη της ταυτότητας της γυναίκας που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής όταν πήραν τα χέρια τους την ανάλυση της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η 35χρονη για να καλέσει ταξί και να φύγει από το σημείο της επίθεσης διαπίστωσαν ότι εκτός από τις τρεις κλήσεις που είχε κάνει στην εταιρεία ραδιοταξί υπήρχε και μια κλήση σε έναν αλλοδαπό στον οποίο απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί και όπως διαπίστωσαν ήταν την ημέρα που είχε επικοινωνήσει μαζί του η 35χρονη για μια προσωπική της δουλειά.

Οι αστυνομικοί ρώτησαν τον αλλοδαπό ποια είναι αυτή η γυναίκα που επικοινώνησε μαζί τους και λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν η 35χρονη.

Αυτό ήταν το πρώτο και το πιο ουσιαστικό στοιχείο για να βάλουν στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί τη γυναίκα και να εντοπίσουν το πρωί της Πέμπτης, μέσα στην τσάντα της την τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει και μάλιστα λίγο αργότερα να εντοπίσουν και την περούκα, την καμπαρντίνα αλλά και το σακίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ