ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση της 35χρονης στον εισαγγελέα - Τι είπε για τα ευρήματα στο σπίτι της

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση της 35χρονης στον εισαγγελέα - Τι είπε για τα ευρήματα στο σπίτι της

Ψύχραιμη και ψυχρή εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα την Πέμπτη η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης.

«Ναι, ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη», ήταν η λακωνική απάντηση της στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση στην άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απείθεια», η οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη, δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από τον εισαγγελέα με την ίδια να δίνει απαντήσεις που προκάλεσαν αίσθηση.

Ειδικότερα, στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και για το λόγο αυτό την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.

Στην ερώτηση για ποιον λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Σε ερωτήσεις για τα ευρήματα στο σπίτι της και συγκεκριμένα για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που -κατά την αστυνομία- έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστις της επίθεσης η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι κυκλοφορούν δεκάδες ίδιες καμπαρντίνες, το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσει, και το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της, αλλά αρνήθηκε ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα. Σε ερώτηση για τον επιχειρηματία, που κατά την αστυνομία, ήταν και η αιτία για τις εμμονές της 35χρονης, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η 34χρονη είχε μπει ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η 35χρονη συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο, ενώ το βιτριόλι με το οποίο επιτέθηκε στην 34χρονη κόστισε 45 ευρώ και είχε παραγγείλει μέσω Διαδικτύου.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο

Στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε σήμερα και ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση.

Στις εικόνες απο κάμερα ασφαλείας, τις οποίες μετέδωσε ο ΑΝΤ1, εμφανίζεται η δράστις της επίθεσης, φορώντας περούκα και καπαρντίνα, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί απο την περιοχή, όπου βρίσκεται το γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη που δέχθηκε την επίθεση.

Το κλειστό κύκλωμα έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα στις 19 Μαΐου, για κατόπτευση του χώρου ή ακόμη και για να κάνει την επίθεση, κάτι που όμως δεν έγινε εκείνη την ημέρα.

Η γυναίκα έχει καταγραφεί και την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι, να φορά την ίδια περούκα και την καμπαρντίνα, να απομακρύνεται με ταχύτητα απο το κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει, να επιβιβάζεται σε αυτό και να απομακρύνεται απο το σημείο.

Παράλληλα, στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε και βίντεο από τις στιγμές πριν τη σύλληψη της 35χρονης.

«Η 34χρονη την είχε δει 2-3 φορές»

«Την είχε δει δύο – τρεις φορές σε φιλικές γιορτές και τίποτα περισσότερο», ανέφερε στο CNN Greece ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, αναφερόμενος στη φερόμενη ως δράστρια και κατά πόσο σχετίζεται με το φιλικό περιβάλλον της.

Στη συνέχεια, είπε πως «δεν πρόκειται για μία γυναίκα που αποτελούσε πρόσωπο από το ευρύτερο περιβάλλον της 34χρονης. Ήταν απλώς μία γνωστή της».

Το κίνητρό της, όπως όλα δείχνουν, ήταν η ερωτική αντιζηλία.

Όσον αφορά στην ψυχολογική κατάστασή της, ο δικηγόρος της ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι: «Είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Όπως φαντάζεστε αυτό που της συνέβη είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Η ψυχολογία της είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη, γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Το οικογενειακό περιβάλλον της Ιωάννας έχει πληροφορηθεί τα καταιγιστικά στοιχεία για την 35χρονη, φερόμενη ως δράστρια και είναι όλοι συγκλονισμένοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Τα ερωτήματα που αναμένονται να απαντηθούν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 34χρονης, είναι πολλά και αποκαλυπτικά, όπως για ποιον λόγο έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα η δράστρια, από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, τι πυροδότησε την συγκεκριμένη αντιζηλία, θα την αναγνωρίσει η άτυχη Ιωάννα; Όλα αυτά θα ταιριάξουν τα κομμάτια του παζλ για το αποτρόπαιο έγκλημα, αμέσως μετά την σύνταξη της δικογραφίας, τόνισε ο κ. Λύτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ