ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πληγούν και πότε

Καιρός: Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πληγούν και πότε
ΙΝΤΙΜΕ/MUSALLARI BRIGGEN

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένεται σήμερα, Κυριακή. Nα υπενθυμιστεί πως η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται ο υετός που αναμένεται στο τρίωρο 12:00-15:00 (επάνω) και στο τρίωρο 15:00-18:00 (κάτω).

Επίσης σημειώνονται με μπλε και κόκκινες κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

1

Πηγή: meteo.gr

2

Πηγή: meteo.gr

Όπως προκύπτει λοιπόν από αυτούς, η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη είναι μεγάλη τόσο κατά τις μεσημεριανές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας.

Το έκτακτο της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

  1. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (21-06-2020) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.
  2. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (22-06-2020) και την ΤΡΙΤΗ (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

  1. Την ΤΕΤΑΡΤΗ (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ