ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Παντελίδη: Λαϊκό προσκύνημα στο τελευταίο χειροκρότημα

Κηδεία Παντελίδη: Λαϊκό προσκύνημα στο τελευταίο χειροκρότημα

Πάνω από 6.000 κόσμος αποχαιρέτισε τον λαϊκό τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, υπό τους ήχους της μουσικής του.

Τραγικές μορφές οι γονείς τού 32χρονου τραγουδιστή, Σταύρος και Αθηνά, και τα αδέλφια του, Τριαντάφυλλος και Κωνσταντίνος, που τους υπεραγαπούσε.

Με μεγάλη δυσκολία οι άνθρωποι που μετέφεραν το φέρετρο κατάφεραν να μπουν στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μεταμορφώσεως, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, ενώ οι πόρτες έκλεισαν πίσω για να μείνουν κοντά του σ’ αυτές τις τελευταίες στιγμές του αποχωρισμού μόνο οι οικείοι του.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες από το τραγούδι, πρώην συνάδελφοι από το Πολεμικό Ναυτικό και μια λαοθάλασσα θαυμαστών χειροκρότησαν για τελευταία φορά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, μετά την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία. Σε όλη τη διαδρομή ο κόσμος πετούσε λουλούδια στη λευκή νεκροφόρα που τον οδηγούσε στην τελευταία του κατοικία.

Βγαίνοντας από την εκκλησία το φέρετρο του Παντελή Παντελίδη ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, το πηλίκιο και τα παράσημά του από το Πολεμικό Ναυτικό, που υπηρέτησε για δέκα χρόνια ως υπαξιωματικός και από το οποίο παραιτήθηκε το 2012 προκειμένου να αφοσιωθεί στο τραγούδι.

Συντετριμμένη εμφανίστηκε η Δέσποινα Βανδή, ενώ η Νατάσσα Θεοδωρίδου προσπαθούσε να κρύψει τα δάκρυά της πίσω από μαύρα γυαλιά. Πλήθος φίλων και συνεργατών του, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Αντύπας, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιώργος Δασκουλίδης, ο Γιάννης Βασιλείου, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Άντζελα Δημητρίου, η Πάολα και ο Αντώνης Ρέμος, έδωσαν το παρόν στην τελετή με ζωγραφισμένη την οδύνη στο πρόσωπό τους.

Δεκάδες, όμως, ήταν και τα στεφάνια που στάλθηκαν στην εκκλησία από γνωστούς και φίλους για τον αδικοχαμένο νέο.

Η σορός του Παντελή, μέσα σε λευκό φέρετρο, έφτασε στην εκκλησία για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του μουσικούς, οι οποίοι τον συνόδευαν σε όλες του τις εμφανίσεις αυτά τα πέντε χρόνια, παίζοντας το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη» και τον κόσμο που είχε μαζευτεί από νωρίς, να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών με λουλούδια στα χέρια, με δάκρυα στα μάτια και έναν σιωπηλό πόνο περίμεναν να δουν για τελευταία φορά τον αγαπημένο όλων, Παντελή, όπως τον λένε όλοι στη γειτονιά του.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους δεν άντεξαν το βαρύ κλίμα, και λιποθύμησαν, με τουλάχιστον δύο κοπέλες να χάνουν τις αισθήσεις τους βγαίνοντας από το ναό, καθώς λύγισαν όταν αντίκρισαν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή νεκρό.

Το απόγευμα της Παρασκευής, περισσότερα από 300 άτομα βρέθηκαν έξω από το πατρικό σπίτι του Παντελή Παντελίδη, όπου μεταφέρθηκε η σορός του, θέλοντας με την παρουσία τους να αποδώσουν φόρο τιμής στον δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή, αλλά και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Στην γειτονιά επικρατεί απέραντη θλίψη με τους περίοικους να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια τον εκλιπόντα τραγουδιστή. Όπως αναπάντεχα έγινε γνωστός και αγαπήθηκε από τον κόσμο, άλλο τόσο αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή, στο μοιραίο δυστύχημα. Ο Παντελής Παντελίδης είχε μπει στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων που αγάπησαν από την πρώτη στιγμή τα τραγούδια του, αλλά και τον ίδιο.

Οι θαυμαστές του, σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του αγαπημένου τους τραγουδιστή, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μνήμης στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος για τις 8 το βράδυ του Σαββάτου. Το εντυπωσιακό είναι πως έως τώρα στη σχετική σελίδα του Facebook έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν πάνω από 4000 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ