ΕΛΛΑΔΑ

Τα προσφυγόπουλα από τις δομές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού φωτογραφίζουν το μέλλον τους

Τα προσφυγόπουλα από τις δομές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού φωτογραφίζουν το μέλλον τους
CNN Greece

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργάνωσε εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, με θέμα: «My future in a flash» («Το μέλλον μου υπό το φλας») στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στο ύψος του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.

Στην έκθεση, που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό και από περαστικούς, παρουσιάστηκαν τα φωτογραφικά έργα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τα οποία λειτουργεί ο Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, το Βόλο και τα Καλάβρυτα, καθώς και των παιδιών προσφύγων που συμμετέχουν στις ψυχοκοινωνικές δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων του Ε.Ε.Σ.

Οι συμμετέχοντες, παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους με την κάμερα του κινητού τους, αποτύπωσαν στο φωτογραφικό χαρτί, τα όνειρα τους, τις προσδοκίες τους, αλλά και στιγμές της καθημερινότητάς τους στη χώρα που τους φιλοξενεί.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη μετακινούμενων πληθυσμών, με έμφαση στην πλέον ευάλωτη ομάδα, τους ασυνόδευτους ανήλικους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ