ΕΛΛΑΔΑ

Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του γιατρού – μαϊμού

Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του γιατρού – μαϊμού

Και νέα έρευνα στο σπίτι του γιατρού – μαϊμού στο Λαγονήσι πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε εντολή για νέα έφοδο στην πολυτελέστατη βίλα και οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή για οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να ενισχύσει την υπόθεση.

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους αστυνομικούς είναι το πού θα μπορούσε να έχει κρύψει ο 46χρονος τα μεγάλα χρηματικά ποσά που είχε αποσπάσει από τα θύματά του.

Επίσης, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους μήπως βρουν νέες σημειώσεις, καταλόγους ή ακόμη και τα υλικά που χρησιμοποιούσε για να παρασκευάζει τα «μαντζούνια» που προμήθευε ασθενείς με ανίατες ασθένειες.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο μια καραμπίνα, η οποία και έχει κατασχεθεί.

Η έρευνα, όμως, θα συνεχιστεί για την ενδεχόμενη ύπαρξη θυρίδων ή κρυψώνων σε άλλα κρησφύγετα, όπου μπορεί να βρίσκονται τα χρήματα.

Έρευνα και στο εξωτερικό για θύματά του

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν από σήμερα θύματα του ψευτογιατρού στο εξωτερικό , μετά από τηλεφωνική καταγγελία ότι ο «Νίκος Κοντός» έστελνε τα «μαντζούνια» που πουλούσε ως δήθεν λύση για κάθε νόσο και στην Κύπρο.

Ο άνδρας που επικοινώνησε με τις ελληνικές Αρχές ανέφερε ότι είχε έρθει σε επαφή με κάποιο γιατρό στην Ελλάδα και ότι αυτός του έστελνε στην Κύπρο ταχυδρομικώς το πακέτο με τα μπουκαλάκια με τα δήθεν φάρμακα.

Τώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τον τρόπο να μπορέσουν μέσω της πρεσβείας ή ακόμη και με δικαστική συνδρομή να ψάξουν αν και στην Κύπρο υπάρχουν θύματα του «Νίκου Κοντού».

Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ είχαν ληφθεί 11 καταθέσεις από άτομα που έπεσαν θύματα του 47χρόνου, ενώ οι καταγγελίες ξεπερνούν τις 60.

Μάλιστα, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους.

Τα «ματζούνια» του

Χάπι γαϊδουράγκαθου, άφθονα καρότα, φάβα και κατσικίσιο γάλα είναι μερικά από τα «φάρμακα» που υποχρέωνε τους ασθενείς του να λαμβάνουν για να θεραπευτούν από τον καρκίνο ο ψευτογιατρός, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος μετά από την απολογία του.

Ιδιόχειρο σημείωμα του ψευτογιατρού που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece δείχνει ότι «συνταγογραφούσε» χάπι σπιρουλίνας, μια κουταλιά μουρονέλαιο αλλά και κατσικίσιο γάλα ως θεραπεία ατόμου με ανίατη ασθένεια.

XEIROGRAFO1

Όλοι όσοι πίστεψαν τις ψεύτικες ελπίδες που τους πούλησε έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς της ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση ότι τους υποχρέωνε να ακολουθούν δίαιτες που δήθεν θα συνέβαλαν στο να γίνουν καλά.

Σε ένα τέτοιο διαιτολόγιο, το οποίο δημοσίευσε το CNN Greece, ο 47χρονος έδινε διατροφή χωριάτικη με κάπαρη, φέτα και ρίγανη αλλά κυρίως ένα πιάτο ψαρόσουπα. Έτσι, έπειθε πονεμένους ανθρώπους να σταματήσουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν για να πάρουν τα δικά του μαντζούνια και να γίνουν καλά.

Και μέσα στο διαιτολόγιο, ο γιατρός – «μαϊμού» έφτανε στο σημείο να υπαγορεύει ότι το λάχανο και το καρότο που θα έπρεπε να φάει ο ασθενής πρέπει να είναι περασμένα από τρίφτη.

Το πιο χαρακτηριστικό, όμως, είναι η αναφορά σε ένα πόσιμο υγρό που έπρεπε να φτιάξουν και να πίνουν οι ασθενείς με: νεροκάρδαμο, γκραβιόλα, κανέλλα, γαρύφαλλο, τσουκνίδα και σκορπίδι -μεταξύ άλλων.

POSIMO YGRO

Μάλιστα, όπως έγραφε στο σημείωμά του, θα έπρεπε ο ασθενής να βάζει ένα κουταλάκι από κάθε βότανο σε 700 γραμμάρια νερό και να το βράζει σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο καπάκι για 10 έως 15 λεπτά.

Στη συνέχεια έπρεπε να αφήνει τα βότανα να κρυώσουν, να τα σουρώσει και να τα καταναλώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ