ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Βόρεια Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Βόρεια Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές, ιδιαίτερα σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Φθιώτιδα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι που έπληξε από χθες, Σάββατο, τη χώρα.

Περιοχές του Δήμου Κιλελέραντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Προβλήματα στους δρόμους από το μπουρίνι στη Φθιώτιδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν και στη Φθιώτιδα, με τη βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει ποταμούς κόβοντας την συγκοινωνία τουλάχιστον σε δύο σημεία. Το μεσημέρι ξεχείλισε χείμαρρος στο ύψος του χωριού Αυλάκι ενδιάμεσα της Λαμίας με τη Στυλίδα και τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας - Λάρισας, με συνέπεια να κοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες νταλίκες που κινούνταν στο συγκεκριμένο δίκτυο. Ήδη η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο και την εκτρέπει στην εθνική οδό Λαμίας - Θεσσαλονίκης.

Ακόμη στην παλιά εθνική οδό Λαμίας - Λιβαδειάς λίγο πριν το χωριό Αμφίκλεια, στο ύψος του οικισμού Άνω Καλύβια, υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από χείμαρρο, έχουν μείνει στο οδόστρωμα και έχουν διακόψει την κυκλοφορία. Ήδη κινούνται μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Φθιώτιδας προς το συγκεκριμένο σημείο για να απελευθερώσουν το δρόμο όταν το επιτρέψουν συνθήκες.

Εξάλλου σε άλλες δύο περιοχές στη Δυτική Φθιώτιδα σημειώνονται παρόμοια προβλήματα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν καθώς πρόκειται για δευτερεύον δίκτυο χωρίς σημαντικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την Πολιτική Προστασία της Φθιώτιδας, η διάρκεια του φαινομένου θα είναι μέχρι τις 8 το βράδυ συνιστώντας συγχρόνως τους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Άσπρισαν» από το χαλάζι οι αυλές των σπιτιών

Στο Δροσερό Εορδαίας οι αυλές των σπιτιών «άσπρισαν» από το χαλάζι. Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στην Ολυμπιάδα, όπου ένα δέντρο έπεσε σε ακατοίκητο σπίτι, σύμφωνα με το kozan.gr.

Στο δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης ένα ρέμα υπερχείλισε χθες με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό 4 ατόμων σε ΙΧ που ακινητοποιήθηκε. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Σάββατο σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Θεσσαλία με αποτέλεσμα τουλάχιστον 2.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων να υποστούν σοβαρότατες ζημιές.

Χαλάζι έπεσε και στο Πυλωρί Βοΐου. Το χωριό βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα νότια της πόλης της Νεάπολης του Δήμου Βοΐου.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κυλήσουν με έντονη αστάθεια κυρίως στα ηπειρωτικά. Ήδη στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε έντονη καταιγίδα με τα νερά να πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης.

kozani kakokairia3


Πηγή: kozan.gr

kozani kakokairia2
kozani kakokairia


Πηγή: kozan.gr



Πηγή: kozan.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ