ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Folli Follie: Στις 4 Σεπτεμβρίου απολογείται η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Υπόθεση Folli Follie: Στις 4 Σεπτεμβρίου απολογείται η οικογένεια Κουτσολιούτσου
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας

Κλήση σε απολογία για σειρά πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα αναφορικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση της Folli Follie έλαβαν η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 27 κατηγορούμενοι.

Μάλιστα η ανακρίτρια προσωποποίησε κατηγορίες σε βάρος κι άλλων προσώπων, πλην εκείνων που είχαν διωχθεί ποινικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κατηγορουμένων έχει πλέον φτάσει στους 30.

Οι απολογίες του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Καίτης και του γιου τους Τζώρτζη οι οποίοι εμφανίστηκαν χθες στην 35η ανακρίτρια και ζήτησαν προθεσμία προσδιορίστηκαν τελικά για τις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ των υπολοίπων κατηγορουμένων για τέλη Αυγούστου.

Ειδικότερα, Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν για πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία. Για τρία κακουργήματα θα απολογηθεί η Καίτη Κουτσολιούτσου (απάτη, ξέπλυμα, χειραγώγηση).

Ωστόσο μόνο δύο κατηγορούμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση της ανακρίτριας. Είναι το άλλοτε δεξί χέρι της οικογένειας και πρώην υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία και ο Κινέζος επικεφαλής της στην Ασία.

Αμφότεροι κινδυνεύουν με έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους, εάν δεν εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ