Συγκινεί η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Είναι η δεύτερη Άλωση της Πόλης
Συγκλονισμένη από την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία εμφανίστηκε η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.
«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες» είπε, σε δήλωσή της στην ΕΡΤ για να προσθέσει: «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».
Η διακεκριμένη ιστορικός εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού.
Όπως σημείωσε, αυτή είναι η δεύτερη Άλωση της Πόλης.
Επικαλέστηκε δε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.
«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κυρία Αρβελέρ.
Σύλληψη Ουκρανού υπηκόου στο Βρανδεμβούργο - Κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
18:28
Φονικές πλημμύρες στη νότια Γαλλία - Τέσσερις νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Άνταμ
18:19
Προκλητική δήλωση αξιωματούχου της Λιβύης: «Η Ελλάδα απαιτεί περισσότερα από όσα δικαιούται»
18:11
Σεισμός 7 Ρίχτερ έπληξε το Θιβέτ - Σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων
18:07