ΕΛΛΑΔΑ

Απελπιστική η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας

Απελπιστική η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας
CNN GREECE

Περίπου 400 πρόσφυγες βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν μεταφερθεί εκεί από το λιμάνι του Πειραιά.

Κουβέρτες, ρούχα, τρόφιμα, παιδικές φωνές και σκουπίδια συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία.

Πρόσφυγες κουλουριασμένοι σε κουβέρτες δίπλα από σκουπίδια ξυπνούν άλλη μια ημέρα χωρίς να ξέρουν που θα πάνε, αν θα καταφέρουν να φτάσουν εκεί που θέλουν και με το σενάριο να περάσουν άλλο ένα βράδυ, έξω, στην πλατεία Βικτωρίας, να είναι το πιο πιθανό.

IMG 7669

Μια μητέρα κρατά το κοριτσάκι της αγκαλιά και μοιάζει ταραγμένη. Την πλησιάζει μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταύρου. Εξετάζει το κοριτσάκι το οποίο είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Έχει υψηλό πυρετό. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί στο νοσοκομείο.

IMG 7668

Αυτή είναι μια από της καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες που εκτυλίσσονται, όχι μόνο στην πλατεία Βικτωρίας αλλά και στα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας στην Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, ένα αγοράκι στον χώρο της πλατείας, που βρίσκεται εκεί μαζί με τους γονείς του, όλοι αφγανικής καταγωγής, αρρώστησε σήμερα το πρωί. Τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, κάλεσαν το ΕΚΑΒ στις 8 το πρωί, αλλά εκείνο έφτασε στις 10. Οι γονείς, μη έχοντας άλλο διέξοδο, πήραν το μωρό για να το πάνε στο Ελληνικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ