ΕΛΛΑΔΑ

«Οι τρομοκράτες ήθελαν να σκοτώσουν την εισαγγελέα»

«Οι τρομοκράτες ήθελαν να σκοτώσουν την εισαγγελέα»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πεπεισμένος ότι οι τρομοκράτες είχαν ξεκάθαρο στόχο να σκοτώσουν την εισαγγελέα που είχε ασχοληθεί παλαιότερα με υποθέσεις που αφορούσαν τους Πυρήνες της Φωτιάς, εμφανίστηκε μιλώντας στο CNN Greece, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Επίσης, η συγκεκριμένη εισαγγελέας είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της Εύας Στατίρη και μάλιστα είχε απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της, ενώ είχε επίσης αρνηθεί με βουλευμά της να αλλάξουν οι περιορστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στην Αθηνά Τσάκαλου, μητερα του Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Στην αντιτρομοκρατικη έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», καθώς εκφράζεται ανησυχία για επανεμφάνιση της τρομοκρατίας. Εκτιμάται, δε, ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η οργανωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως έγινε γνωστό, ο εκρηκτικός μηχανισμός που εστάλη σπίτι της εισαγγελέως, αποτελείτο από έξι μασούρια δυναμίτη που ήταν τοποθετημένα σε κέλυφος από φωτοβολίδες. Μέσα στον μηχανισμό, τέλος, είχαν τοποθετηθεί ξυραφάκια και βίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ