ΕΛΛΑΔΑ

Εργασιακά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΑΜΕ στο Ζάππειο (pics&vid)

Εργασιακά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΑΜΕ στο Ζάππειο (pics&vid)
CNN Greece

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής μέλη του ΠΑΜΕ, στην είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέδριο για το μέλλον της εργασίας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, έλαβαν από νωρίς το πρωί θέσεις «μάχης» καταλαμβάνοντας την είσοδο του Ζαππείου, περιμένοντας τους συνέδρους και κυρίως την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, διαμαρτυρόμενοι για τα εργασιακά.

Έχουν δε αναρτήσει πανό με συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ εκείνο που ξεχωρίζει είναι αυτό που παρομοιάζει τον Γιώργο Κατρούγκαλο με... ψαλιδοχέρη, εξαιτίας των περικοπών στις συντάξεις.

IMG 7668

Πηγή: CNN Greece

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση γίνεται την «ημέρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο-φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών».

IMG 7666
IMG 7667

Πηγή: CNN Greece

Πηγή: CNN Greece

«Σήμερα η κυβέρνηση ξεκινά μια φιέστα, ένα πανηγυράκι, μαζί με υπουργούς Εργασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεπουλημένα ευρωπαϊκά συνδικάτα σε μια προσπάθεια ώστε να εφαρμόσουν το ψαλίδισμα όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει», δήλωσε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Την Παρασκευή στο Ζάππειο ξεκινάει το διήμερο Διεθνές Συνέδριο Εργασίας, που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας με θέμα τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και το Μέλλον της Εργασίας και στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Εργασίας της Αυστρίας και της Πορτογαλίας, ανώτερα στελέχη από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, Ευρωβουλευτές, στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εθνικών ευρωπαϊκών συνδικάτων και των κοινωνικών εταίρων και ακαδημαϊκοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ